AcasăCuriozitati6 ianuarie - Ziua îmbrățișărilor

6 ianuarie – Ziua îmbrățișărilor

Puțină lume știe că 6 ianuarie este declarată ziua imbratisarilor (Cuddle Up Day) la nivel mondial. Această zi nu are înregistrată cuddling-cats-animal-hd-wallpaper-1920x1200-6601vreo origine sau dată exactă a apariției, singurul eveniment înregistrat este cel în care s-a folosit pentru prima dată cuvântul „cuddle” în 1520. Cuddle este definit ca fiind o îmbrățișare apropiată într-o manieră tandră.

În această zi trebuie să ne amintim să petrecem măcar câteva Whitney-Port-Cuddle-Up-Day-4-600x450minute îmbrățișând persoana dragă, animalul din casă sau un obiect cu valoare sentimentală (animalele de pluș fac minuni 😉 ). Putem, de asemenea, doar să ne petrecem ziua cintind o carte care ne place, să vizionăm un film/serial preferat sau să savurăm o băutură ce ne ajută să ne relaxăm. Până la urmă, asta este tot ce contează: relaxarea.


Ziua îmbrățișării
(sau a giugiulelii) este o zi specială care ar trebui să aibă loc în fiecare zi! Efectele din urma îmbrățișărilor au doar acțiuni pozitive asupra sănătății fizice și psihice a celor care îmbrățișează.

  • cuddle-day-graphic-blogÎmbrățișările ajută la eliberarea oxitocinei;
  • Îmbrățișările ajută la aprofundarea relației;
  • Giugiuleala stimulează sistemul imunitar;
  • Îmbrățișările reduc anxietatea socială;
  • Îmbrățișările ameliorează durearea;
  • Giugiuleala reduce stresul;
  • Îmbrățișările scad riscul apariției bolilor cardiace;
  • Îmbrățișările ajută femeile să se lege afectiv mai ușor.

 

Distribuie acest articol:

Cele mai recente articole

Deșertul Sahara devine verde la fiecare 20.000 de ani

Pământul este o planetă străveche din punct de vedere al conceptului uman de timp. Cu o vechime de aproximativ 4,5 miliarde de ani, planeta...

Un câștigător de Nobel susține că oamenii nu vor migra niciodată pe alte planete

În filmele SF, vedem ființe umane care locuiesc pe alte planete, dar realitatea este cu totul alta. În ciuda avansului tehnologic, oamenii nu au...
error: