AcasăCuriozitatiFaceți cunoștință cu tribul izolat care atacă și ucide pe oricine se...

Faceți cunoștință cu tribul izolat care atacă și ucide pe oricine se apropie

Devine din ce în ce mai rar când auzim despre triburi care evită contactul cu civilizația modernă. Cu toate acestea, un exemplu sunt locuitorii insulei Santinelei de Nord din Oceanul Indian.

Oamenii de pe insulă au fost descoperiți cu câteva secole în urmă și, prin urmare, au existat numeroase încercări de contact de-a lungul istoriei, inclusiv ale exploratorilor europeni în timpul colonizării Indiilor. Cu toate acestea, puțini au avut succes în abordarea lor și, în majoritatea cazurilor, vizitatorii au fost primiți cu violență sau uciși.

Neatinși de tehnologie

Deși locuiesc în vecinătatea altor insule care au adoptat stilul de viață modern, ei au respins întotdeauna orice încercare de contact. Antropologii care au încercat să studieze tribul cred că este posibil ca ei să fie descendenți ai primilor oameni care au părăsit Africa și au ajuns în regiune în urmă cu aproximativ 60.000 de ani.

Insula Santinelei de Nord

Membrii tribului comunică între ei printr-un dialect complet diferit de cel folosit de alți indigeni din arhipelag, sugerând că au avut foarte puțin contact cu „vecinii” lor de-a lungul mileniilor.

Cu toate acestea, în ciuda izolării, cercetătorii spun că tribul nu a rămas în epoca de piatră și că știu să fabrice unelte arme din metalele obținute de pe urma naufragiilor din zonă.

Încercări de contact

La mijlocul anilor ‘60, guvernul indian a decis să înceapă o serie de călătorii pe insulă cu scopul de a stabili contactul cu tribul. Cercetătorii au fost întâmpinați cu ostilitate și izgoniți de pe insulă.

În 1991, antropologul indian Madhumala Chattopadhyay a reușit să stabilească un scurt contact după mai multe incursiuni pe insulă, dar proiectul a fost în cele din urmă suspendat pentru a proteja tribul.

După aceste încercări, populația locală s-a închis din nou și, de atunci, nu a mai permis nicio abordare a „celor din afară”.

Interesant este faptul că Insula Santinelei de Nord s-a aflat în calea tsunamiului devastator care a lovit mai multe regiuni din Oceanul Indian în 2004. Dar se pare că tribul, sau o parte din membrii săi, au supraviețuit dezastrului, deoarece un elicopter trimis pentru a evalua situația a fost întâmpinat cu săgeți.

Locuitor al insulei atacând elicopterul cu săgeți

În prezent, insula este considerată o zonă de excludere, ceea ce înseamnă că accesul la ea este strict interzis.

Un incident s-a întâmplat în 2006 când doi pescari indieni au decis să încalce regulile și să se apropie prea mult. Ei au fost uciși de săgețile aruncate de către membrii tribului. De asemenea, în 2018, un misionar american care venise să-i creștineze pe locuitori a fost ucis.

Distribuie acest articol:

Cele mai recente articole

Un câștigător de Nobel susține că oamenii nu vor migra niciodată pe alte planete

În filmele SF, vedem ființe umane care locuiesc pe alte planete, dar realitatea este cu totul alta. În ciuda avansului tehnologic, oamenii nu au...

De ce unele morminte din Anglia au gratii?

Unele cimitire din Anglia mai au încă o invenție din trecut care poate fi considerată deosebit de macabră. Deși s-ar putea să nu mai...
error: