elefant32

Elefanții sunt unele dintre cele mai mari animale de pe Pământ și au reprezentat o curiozitate pentru oameni încă din vechime. Inteligența, forța, dar și colții lor de fildeș i-au făcut cunoscuți pe tot mapamondul. Cu timpul, aceștia au devenit și animale de circ, însă mulți dintre ei au murit în timp de erau vânați pentru fildeși lor. Iată câteva lucruri pe care nu le știm despre elefanți:

1.Un elefant poate auzi sunetele scoase de trompa altui elefant de la o distanță 8 kilometri.
2. Cel mai mare elefant care a fost înregistrat până acum avea o masă de 10.886 de kilograme și o înălțime de aproape 4 metri.

3. Elefanții pot suferi de arsuri solare, astfel că se protejează cu ajutorul nisipului.

4. Aproape 100 de elefanți sunt omorâți în fiecare zi pentru fildeșii lor.

5. Elefanții africani au cel mai dezvoltat simț al mirosului din tot regnul animal.

6. Thomas Edison a electrocutat un elefant în anul 1903 pentru a demonstra că energia electrică generată de competitorul său, Nikola Tesla era periculoasă.

7. Oricât de ciudat ar părea, elefanților le este frică de albine.

8. Continentul african este casa celui mai mare animal care trăiește pe sol, adică elefantul african, dar și a celui mai înalt animal, girafa.

9. Elefantii au o memorie fascinanta, acestia reusesc sa memoreze traseele care duc spre apa si mancare.

10. În mod normal un elefant doarme două sau trei ore pe zi.

11. Un elefant adult are nevoie de aproximativ 300 de kilograme de mâncare și de 160 de litri de apă în fiecare zi.

12. O pereche de colți  de elefant poate cântări chiar și 200 de kilograme.

13. Perioada de gestație a elefanților durează doi ani.

14. Elefantul african poate distinge limbajul uman, sexul oamenilor și vârsta asociată cu un potențial pericol pentru ei.

15. Un elefant poate mirosi apa de la o distanță de aproximativ 19 kilometri.

16. Una dintre cele mai scumpe cafele din lume este realizată din gunoiul elefanților din rasa Thai.

17. Elefanții nu au prădători naturali, doar leii mai încearcă să vâneze puii tineri sau elefanții bătrâni sau bolnavi. Oamenii sunt cel mai mare pericol pentru această rasă.

18. Creierul unui elefant cântărește 5 kilograme, cu mult mai mult decât orice animal terestru.

19. Elefanții sunt matriarhali: femelele conduc turma.

20. Elefanții își pot recunoaște mimica în oglindă.

Daca ti-a placut articolul, urmareste ATLAS GEOGRAFIC pe FACEBOOK

NO COMMENTS

Leave a Reply